Extra Virgin Olive Oil

Olive Oil – omega-9

Hippokrates, legekunstens far, kalte olivenolje «den store terapeutiske». Den gamle greske legen identifiserte mer enn 60 medisinske bruksområder for olivenolje.

Heldigvis, etter to og et halvt årtusen, begynner moderne vitenskap å benytte dette igjen. Mange kliniske studier, inkludert storstilte PREDIMED-studier for å evaluere effekten av middelhavsdietten, har vist olivenoljens rolle i kronisk sykdomsforebygging og andre områder. Dette er grunnen til at vi har valgt den beste Extra Virgin Oliven Oil i verden fra den anerkjente Terra Creta og optimal blandet den inn i vår unike AHS Natural Arctic Oil.

Inntak av oivenolje kan også betraktes som forebyggende helsetjenester – også med målrettet terapeutisk bruk.

Viktig merknad: For å høste helsemessige fordeler ved olivenolje, er det avgjørende å bruke ekstra jomfru olivenolje (EVOO), den eneste formen for olivenolje som beholder sine naturlige fenoler (antioksidanter) og andre aktive forbindelser. EVOO blir minimalt behandlet, mens andre oljekvaliteter, som jomfru, «ren» eller «lett», er industrielt foredlet og de sunne fenolene er ødelagt.

Vitenskapen bak oliven olje

EVOO inneholder mer enn 30 fenoler, som har antiinflammatoriske, antibakterielle og antioksidant egenskaper. Den mest kjente av disse fenolforbindelsene er oleocanthal, som virker på en måte som ligner smertestillende ibuprofen. (Navnet oleocanthal har veldig direkte røtter: oleo er den greske betegnelsen «oliven»; canth betyr «stikk»; og al betegner den kjemiske aldehydgruppen.) «Sting» refererer til en stikkende følelse bakerst i halsen, en indikator for høye fenolnivåer i EVOO. Den bioaktive kraften til disse edle fenolene begynner å brytes ned innen seks måneder etter at olivenolje er presset. Jo ferskere oljen er, jo større er det terapeutiske potensialet.

De andre viktigste bioaktive komponentene i EVOO er enumettede fettsyrer, eller MUFA, også referert til som omega-9. MUFA-er har gunstige effekter på stoffskiftet, nemlig kolesterol- og glukoseinnhold (blodsukker), og kan også bidra til å redusere betennelse.

I vårt produkt bruker vi bare EVOO fra den nyeste olivenhøsten som en strategi for å oppnå den høyeste fenoliske oljen av høyeste kvalitet.

HJERTE HELSE

+ Les mer
EVOO kan redusere risikoen for hjertesykdommer ved å forbedre kolesterolnivået i blodet: senke det «dårlige» LDL-kolesterolet og triglyseridene og øke HDL-kolesterolet.

Hjertesykdommer kan ramme mennesker i alle aldre, selv om risikoen øker når du blir eldre. Stigende overvektnivåer over hele verden har senket gjennomsnittsalderen for begynnelse av risikofaktorer for hjertesykdommer som åreforkalkning («herding av arteriene»), som kan starte allerede i barndommen.

Diabetes

+ Read more
Flere studier har vist at EVOO, som en del av middelhavsdietten, kan bidra til å forhindre diabetes type 2. I en PREDIMERT studie rapporterte gruppen av mennesker som spiste et olivenoljerikt middelhavskosthold 40% færre tilfeller av diabetes enn kontrollgruppen (som ikke konsumerte olivenolje). I en annen studie, som evaluerte personer med risiko for diabetes, reduserte to spiseskjeer per dag med EVOO, sammen med fiber, faste og 2 timers glukose (blodsukker) til normale, ikke-diabetiske nivåer.

BRYSTKREFT

+ Les mer
En nylig publisert, langsiktig PREDIMERT studie antyder at et middelhavskosthold beriket med EVOO hjelper til med å beskytte mot brystkreft. Forbruk av olivenolje er også omvendt relatert til brysttetthet (mammografisk tetthet): kvinner som bruker større mengder olivenolje har mindre sannsynlighet for høy brysttetthet, en risikofaktor for brystkreft.

I en studie av overlevende etter brystkreft mistet kvinner som spiste et plantebasert, olivenoljeanriket kosthold mer vekt enn kvinner på en lav-fett diett. I tillegg valgte et overveldende antall kvinner i studien å fortsette med olivenoljedietten i oppfølgingsperioden på 6 måneder, etter den første 8-ukers studien.

BLODTRYKK

+ Les mer
I en årelang undersøkelse av personer med høyt blodtrykk, senket personer som konsumerte olivenolje blodtrykket betydelig, sammenlignet med de som konsumerte solsikkeolje (som inneholder omega-6 flerumettede fettsyrer, eller PUFA). En tredjedel av personene i olivenoljegruppen opplevde nok en reduksjon i blodtrykket til at de klarte å avbryte blodtrykk senkende medisin.

BLODPROPP OG KOAGULERING AV PROTEIN

+ Les mer
De enumettede fettsyrene (MUFAs) i EVOO har vist seg å redusere betennelse i blodkar og andre faktorer som kan føre til blodpropp og reduserer til og med risikoen for koagulering av proteiner i hjernen som det man ser ved Alzheimers sykdom.

BETENNELSER

+ Les mer
Flere forbindelser i EVOO har antiinflammatoriske egenskaper — MUFAs så vel som fenoler. Mange medisinske tilstander kan spores til kronisk betennelse, spesielt autoimmune sykdommer, der immunsystemet angriper og skader kroppens eget vev.

LEDDGIKT

+ Les mer
De antiinflammatoriske egenskapene til EVOO har vist seg å lindre smerten ved leddgikt, en autoimmun sykdom som påvirker leddene. Et kosthold høyt i EVOO kan til og med redusere risikoen for å utvikle leddgikt, spesielt kombinert med en høykvalitets omega-3.

KOGNITIVE FERDIGHETER

+ Les mer
En fersk PREDIMERT studie fant at eldre mennesker som spiste et middelhavskosthold supplert med EVOO opplevde bedre hjernekraft sammenlignet med deltakere på et lav-fett diett.

GRAVIDITET

+ Les mer
EVOO i en ammende diett hjelper med å opprettholde høye nivåer i morsmelk av vitamin E, noe som er viktig for spedbarnets hjerne- og nerveutvikling. For å hjelpe ammende mødre med å lindre sårhet i brystvorten, anbefaler National Institutes of Health (NIH) og andre å bruke EVOO på det berørte området. I motsetning til salver som lanolin, trenger ikke EVOO å tørkes av før du ammer.

Kosmetiske fordeler

+ Les mer
Olivenolje blir også benyttet for å gjøre håret mykt og skinnende, enten det er som en balsam eller som sjampo, hvor du pakker inn håret med et håndkle etter å ha tatt i varm olje. Generasjoner av kvinner (og menn også!) sverger også til olivenolje som fuktighetskrem, spesielt for hender, føtter og røffe, tørre albuer.